CIGARER

domrep
Fotos fra cigarfabrikken Tabacalera de Garcia i Den Dominikanske Fabrik

Valg af en Cigar
På verdensplan er cigarudvalget i dag større end nogensinde, og valg af en cigar er den første og vigtigste del af oplevelsen. Først skal du beslutte hvilken størrelse cigar du er mest komfortabel med. Cigarens styrke skal ikke umiddelbart danne grundlag for cigarvalget. En cigar med en hvis styrke mærkes mere i maven end i mund og hals. Tykkelsen af omlægsbladdet er et godt mål for styrken af en cigar. Et tykkere omlægsblad vil generelt levere en fyldigere cigar, da bladet indeholder en større mængde af olie. (Tykkelsen af indpakningen kan måles ved at se på det område, hvor omlægsbladet overlapper på en cigar). Valg af størrelse bestemmes af den mængde tid, du har til rådighed til at ryge, samt mængden af røg, du nyder. De store cigarer (fx Churchill og Grand Corona) giver store mængder af røg og smag. Mindre cigarer (fx Corona og Robusto) har ofte en god balance af røg og smag, og kan nydes af både erfarne og uerfarne cigarrygere.

Opbevaring Cigarer
Korrekt opbevaring er afgørende. Har man selv cigarer, så bør de opbevares uden cellofan i en humidor, der lukker tæt. Det bør kontrolleres ofte for at sikre ordentlige forhold (70% luftfugtighed). I modsætning til populær tro, bør cigarer ikke opbevares i køleskab eller i en fryser. Det vil påvirke de naturlige olier, der findes i bladet. Rom & cigarbar får leveret cigarer umiddelbart før festivalstart, og alle cigarer burde være i prima stand.

At klippe en cigar
Der findes flere metoder til at klippe en cigar. Det er generelt et spørgsmål om personlig præference. En saks eller guillotine med dobbelt skær giver normalt det bedst resultat. Man skal være opmærksom på, at man ikke klipper for meget af cigaren, da det kan få omlægsbladet til at løsne sig. Et godt ‘fif’ er at bruge en guillotine og lægge den fladt på et bord – herefter placerer man cigaren lodret mod bordet og klipper.

At tænde en cigar
Når forholdene tillader det, tændes en cigar bedst med en tændstik, men det mest almindelige er at bruge en lighter. Mens du tænder cigaren, bør du ‘rulle’ den rundt, så hele den tændbare flade på cigaren gløder.

At ryge en cigar
Smagen af cigaren vil være påvirket af hvordan du ryger. Hvis du suger hurtigt og ofte vil temperaturen i cigaren stige, og det cigaren vil ‘føles’ mere krydret og kraftig. Man bør nok suge langsomt med lidt lange træk. Det vil få cigaren til langsomt at frigive røg og smag. Du bør ikke indånde røgen – hele tanken er, at cigaroplevelsen skal komme via mundhulen.

Spørg endelig i baren, hvis du er i tvivl om cigarvalg!

God fornøjelse, med venlig hilsen

Rom & cigarbar