Tejn – 2015

tejn1

TEJN begyndte sit kunstneriske arbejde som gadekunstner i 2007 og er siden, uden at have forladt sit oprindelige element, også rykket ind på gallerierne. TEJN har blandt andet udstillet i Lunchmoney Gallery i Aarhus, på kunstmessen Art Herning, til kunstmekkaet Galore og på KØS, Museet for Kunst i Det Offentlige Rum.

TEJNs jernskulpturer skabes af metalskrot, som han svejser sammen i figurative sfærer, der udtrykker narrative fortolkningsmuligheder. Hans værker er ofte politiske eller filosoferende unikaprodukter, placeret på steder hvor de kommunikerer i samspil med lokalområdet, som for eksempel hans billede af Christiansborg, sat op foran regeringsbygningen, med et “K3´er” stencileret henover arbejderen, der konstaterer, at “Det er de rige der har alle pengene”, Guleroden, der er flygtning fra grønthandleren eller hans serie af meget forskellige “pæredanskere” på Nørrebro, som sætter fokus på, hvad det er at være dansk.

Mest kendt er TEJN for sit varemærke: “Lock On´s”, som er narrative skulpturer, der typisk er svejset i jern og monteret i gadebilledet, ofte med en gammel cykellås. Blandt disse kan nævnes figuren som, lænket med håndjern, rækker ud efter friheden i form af en boltsaks, kvinden ved havnemolen som, spejdende ud over havet, har ladt en hvalfangerharpun med et anker, eller den bemandede kampvogn som bliver stoppet af slangebøssebevæbnede aktivister. Udover skulpturerne arbejder Tejn med installationskunst, grafik, stencil, frihåndstegning og paste up i gaderummet og konceptkunst.

Vi glæder os til at se, hvad Tejn disker op med til Rom & cigarbar – men et er sikkert: en del af udsmykningen bliver den store ‘strikkede’ helkopter, han har lavet i samarbejde med kunstnergruppen Violas Værksted.

Du kan se og læse mere om Tejn på hans hjemmeside: www.tejnibyen.dk
Du kan læse mere om Violas Værksted på deres hjemmeside: www.violasvaerksted.dk

tejn2

NB: Det meste af teksten er hentet fra Wikipedia 🙂